Soorten dakkapellen

Welke soorten dakkapellen zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakkapellen die u kunt laten plaatsen op uw woning. Zo heeft u een dakkapel met een plat dak of met een schuin dak of een nokverhoging. Een dakkapel met een plat of schuin dak is bedoeld voor de zijkant van het dak. Een nokverhoging is juist weer bedoeld voor op het dak te plaatsen, als een uitbreiding van het dak. Zo heeft u over de gehele zolder meer ruimte.

Plat dak

Een dakkapel met een plat dak zorgt ervoor dat u meer gebruik kunt maken van een kamer met een schuin aflopend dak. Zo heeft u meer ruimte door een dakkapel en komt er ook meteen veel licht binnen in de ruimte.

Schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak wordt over het algemeen geplaatst op daken die van zichzelf al erg schuin zijn. Het is in sommige gevallen ook niet mogelijk om een ander soort dakkapel op deze daken te plaatsen.

Nokverhoging

De nokverhoging is een uitbreiding van uw zolder. Het creëert meer ruimte en daardoor is de ruimte beter te gebruiken. Een nokverhoging is mogelijk om die aan een zijde van de woning te plaatsen of aan beide zijdes. Dit noemen we dan een dubbelzijdige nokverhoging. 

Dakkapel plaatsen 

Een dakkapel kan op twee manieren worden geplaatst. Het is mogelijk om dit kant en klaar te laten leveren dat noem je een prefab dakkapel. Of je kunt een dakkapel laten bouwen op uw woning zodat die precies aan de maten voldoet.