Dakkapel Rotterdam

Dakkapel plaatsen in Rotterdam – Wanneer je op zoek bent naar een dakkapel voor je woning in Rotterdam dan is Dakalux een uitstekende optie. Ze onderscheiden zich doordat ze dakkapellen maken van uitzonderlijk hoge kwaliteit en ze zijn vaak in Rotterdam en omgeving te vinden voor het plaatsen van dakkapellen op oudere huizen. Verder staat een superieure afwerking en kwaliteit bij hun hoog in het vaandel. De dakkapellen zijn dus niet alleen mooi, maar zeker ook duurzaam en stevig. Door het plaatsen van een dakkapel op je huis in Rotterdam stijgt de waarde aanzienlijk wat het zeker het overwegen waard maakt.

 

Een kunststof prefab dakkapel

We zien dat veel inwoners van Rotterdam de keus maken voor een kunststof dakkapel die vaak prefab geleverd en geplaatst wordt. Dat laatste wil zeggen dat er een volledige dakkapel in een eigen timmerfabriek gemaakt wordt en deze op locatie in zijn geheel geplaatst wordt. Dit gaat vliegensvlug en heb je binnen 1 dag een nieuwe dakkapel op je huis zitten en geniet je gelijk van de extra ruimte, zonder dat er dagenlang een gat in je dak zit en je huis onnodig wordt blootgesteld aan regen en wind.

Kunststof wordt vooral vaak gekozen, omdat hier bijna geen onderhoud mee gemoeid is. Een houten dakkapel dien je elke 5 jaar opnieuw te schilderen, terwijl kunststof zijn kleur blijft houden en jaren meegaat zonder dat je er iets aan hoeft te doen.  

Hoe verloopt het plaatsen van een dakkapel in Rotterdam?

Dakalux heeft vakmensen in dienst en beschikt over de juiste gereedschappen om op een veilige en deskundige manier een dakkapel te plaatsen in Rotterdam. De eigen hijskraan is bij deze werkzaamheden onmisbaar. Doordat ze een eigen hijskraan hebben zijn ze niet afhankelijk van derden en kunnen daardoor sneller schakelen en sneller op locatie een dakkapel plaatsen. 

Het maken van een gat in het dak lijkt rigoureus, maar hier begint toch altijd elke plaatsing van een dakkapel mee. Hierna wordt met een hijskraan de prefab dakkapel rustig en met veel precisie richting de opening in het dak gehesen. Wanneer hij op de juiste plaats hangt, wordt hij vastgemaakt aan het dak en is er enkele uren later op de plaats van de opening in het dak een prachtige dakkapel verschenen. 

Aftimmeren en afwerken

Nu de dakkapel geplaatst is en aan de buitenzijde water en winddicht aan is gesloten op het bestaande dak is het tijd voor de afwerking aan de binnenkant. Het hangt helemaal af van je budget en je smaak hoe je de dakkapel af laat werken, maar het is bijvoorbeeld mogelijk om hem te laten stuccen in dezelfde stijl als de rest van de kamer. Ook kun je ervoor kiezen om door Dakalux in de nieuw gecreëerde ruimte een inbouwkast te laten plaatsen waardoor je de extra ruimte optimaal benut en gelijk zorgt voor meer opbergruimte.

Hoe duur is een dakkapel van Dakalux?

Wanneer je over een dakkapel op je huis na aan het denken bent en snel wilt weten wat dit je gaat kosten, kun je gebruik maken van de rekentool op de website van Dakalux (LINK?).Dit is een handige manier om inzichtelijk te krijgen wat een dakkapel op jouw huis in Rotterdam je gaat kosten. Met deze calculator kun je onder andere de afwerking, het type kozijn, glasroeden, het type dakrand of daktrim kiezen. Maar ook eventuele elektrische rolluiken of insectenhorren zijn naar eigen invulling toe te voegen. Waarna de tool feilloos voor je uitrekent wat de dakkapel van jouw wens je gaat kosten. Zelfs het monteren van schuifpanelen of het stucen van de wanden wordt in een paar seconden voor je berekend. Na gebruik van deze rekentool kun je Dakalux met een muisklik vragen om een vrijblijvende offerte voor je te maken.

Showroom in de buurt van Rotterdam

De showroom van Dakalux staat in Hoogvliet en is dus makkelijk te bereiken vanuit Rotterdam. Met de auto rijd je hier slechts een half uurtje op. Bij Dakalux werken adviseurs met jarenlange ervaring die je goed advies geven over de meerwaarde, kosten en mogelijkheden van een dakkapel op je huis in Rotterdam. Ga hier dus vooral eens langs om dit zelf te ervaren!

Wel of geen vergunning voor een dakkapel in Rotterdam? 

Wat veel mensen zich afvragen, is of je een vergunning nodig hebt voor het aanbrengen van een dakkapel op je huis in Rotterdam. Vaak is er voor de oudere wijken en huizen in Rotterdam geen vergunning nodig als de dakkapel aan de achterzijde komt. Voor een dakkapel aan de voorkant of de zijkant moet je vaak wel een vergunning aanvragen. 

Op de website van het omgevingsloket kijk je heel eenvoudig na of een vergunning nodig is.

Bij de gemeente Rotterdam vraag je zelf een vergunning aan en dit kan tegenwoordig zelfs allemaal online. Dakalux heeft ervaring met dit soort aanvragen dus wanneer je hier niet uitkomt, kunnen zij een helpende hand bieden. 

Wanneer je geen vergunning krijgt, is het alsnog mogelijk om te zorgen voor meer licht en een boel extra ruimte door het plaatsen van een vergunningsvrije dakkapel. Ook hier voorziet Dakalux in en op de website of in de showroom zijn hier prachtige voorbeelden van te zien.