Aftimmeren

 

Wanneer u een dakkapel heeft laten plaatsen op uw woning is deze in veel gevallen alleen aan de buitenkant afgetimmerd. Dit is vooral bij prefab dakkapellen, dit komt omdat deze al kant en klaar zijn. Bij deze dakkapellen moet u zelf de binnenkant nog aftimmeren.

De kosten

Voor het laten aftimmeren van een dakkapel wordt gemiddeld €500 gerekend. Dit kan natuurlijk altijd veranderen maar over het algemeen zijn dat de kosten waar u aan moet denken. Het kan natuurlijk ook goedkoper of duurder maar dat ligt ook aan de grote van de dakkapel en welke materialen er worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen?

Het laten aftimmeren van een dakkapel kan niet alleen zorgen voor een mooie uitstraling maar ook voor een aantal andere dingen. Het zorgt er ook voor dat de warmte binnen in het huis blijft. Als je een dakkapel laat aftimmeren wordt de dakkapel meteen goed geïsoleerd. Ook verhoog je de levensduur van een dakkapel als je deze laat aftimmeren.

Hoe gaat het uitvoerproces?

Bij het aftimmeren van een dakkapel moet er aan een stappenplan worden gehouden, dat kun je hieronder lezen.

  • begin met het aftimmeren van de dakkapel en het isoleren van de zijwanden.
  • afwerken van het dakkapel zoals kozijnen plaatsen of een tussenwand.
  • plaatsen van een vensterbank 
  • als al deze stappen zijn geweest kun je het dakkapel laten stucen, behangen of verven dat ligt eraan waar uw voorkeur naar uitgaat.

Waar moet ik op letten? 

Voor het aftimmeren van een dakkapel zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals bijvoorbeeld vergunningen of knieschotten.